Priežiūra ir naudojimas
Būtinai perskaitykite šias priežiūros ir naudojimo instrukcijas, kad mūsų produktai Jums tarnautų ilgą laiką
- Prieš pirmą naudojimą
- Visi gaminiai yra paruošti naudoti ir papildomai jų paruošti nebūtina.
- Atidžiai patikrinkite ir vėl priveržkite visas atsilaisvinusias rankenėles ar tvirtinimo detales.
- Nuimkite visas etiketes ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu.
- Prieš naudojimą visiškai nusausinkite.
- Saugumo instrukcijos
- Naudodami mūsų gaminius, visada pakelkite šilumos šaltinio temperatūra palaipsniui, kad būtų išvengta žala. Per greitai kaitinant, ketus gali greičiau plėstis nei emalis, dėl kurio emalis gali suskilinėti.
- Ketaus indai išlaiko šilumą daug ilgiau nei kiti, todėl mūvėkite pirštines, norėdami perkelti indus iš vienos vietos į kitą, kad nenudegtumėte odos.
- Nestatykite ketaus indų ar dangčių ant karščiui neatsparių paviršių, kol neįsitikinote, jog indas jau pilnai atvėsęs.
- Negalima plauti dar karštų indų, prieš tai būtina juos atvėsinti.
- Po plovimo indus kruopšiai nusausinkite, kad nenaudojant nesusidarytų rūdys. Norėdami užtikrinti, kad jis visiškai išdžiūvo, padėkite jį ant įjungtos viryklės 1-2 minutes, kad išgaruotų drėgmė.
- Gamindami nenaudokite metalinių įrankių, nes jie gali subraižyti emaliuotą paviršių. Rekomenduojame naudoti silikoninius arba medinius įrankius. Tai netaikoma neemaliuotoms keptuvės, jos yra atsparios įbrėžimams.
- Niekada nepjaustykite peiliu emaliuoto indo viduje , kad nepažeistumėte emalio.
- Gaminius, kurie tiek išorėje tiek viduje padengti emaliu, galite plauti indaplovėje, tačiau norint užtikrinti ilgaamžiškumą rekomenduojama plauti rankomis su karštu vandeniu.
- Niekada nenaudokite metalinių šveitiklių.
- Nedėkite puodo ar keptuvės į šaltą vandenį, kol gaminys vis dar karštas , kad nepažeistumėte emalio ar nelimpančios keptuvių dangos.
- „Lätt“ ketaus indų negalima dėti į šaldiklį ar mikrobangų krosnelę.
- Emaliuotas keptuvėles būtina gerai įkaitinti, prieš dedant kepti maistą, kad maistas nekibtų prie gaminio.
- Naudojant ketaus keptuves su medinėmis rankenomis orkaitėje ar kepsninėje , būtina jas nuimti.
- Priežiūra
- Emaliuoto ketaus indo kraštas nepadengtas emalio sluoksnio. Tai užtikrina puikų sandarumą tarp puodo ir dangčio . Jei ant indo krašto susidaro rūdžių, tai gali būti lengvai pašalinama švelniai nušveičiant neabrazyvine šveitimo šluoste ir švelniu plovikliu.
- Plaunant ketaus keptuves ar kitus gaminius kurie nepadengti emaliu, nenaudokite cheminių ploviklių, nes jie gali įsigerti į ketaus medžiagoje esančias poras ir taip pažeisti gaminį. Jų taip pat negalima plauti indaplovėje. Jie lengvai plaunami tik šiltu vandeniu
- Jei netyčia ketaus keptuvėje prisvilo maisto likučiai/riebalai, siūloma juos pašalinti taip: Pasigaminti pastą iš kepimo sodos ir acto. Užtepkite tą pastą ant keptuvės ir ant silpnos kaitros pakaitinkite ją ~15 min . Atvėsus, išplaukite keptuvę ir pridegę riebalai turėtų nusivalyti.
- Ketaus keptuvių negalima perkaitinti ypač aukštoje temperatūroje, nes tai gali pažeisti nelimpančią dangą.