Priežiūra ir naudojimas

Būtinai perskaitykite šias priežiūros ir naudojimo instrukcijas, kad mūsų produktai Jums tarnautų ilgą laiką
  1. Visi gaminiai yra paruošti naudoti ir papildomai jų paruošti nebūtina. 
  2. Atidžiai patikrinkite ir vėl priveržkite visas atsilaisvinusias rankenėles ar tvirtinimo detales.
  3. Nuimkite visas etiketes ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu.
  4. Prieš naudojimą visiškai nusausinkite.
  1. Naudodami mūsų gaminius, visada pakelkite šilumos šaltinio temperatūra palaipsniui, kad būtų išvengta žala. Per greitai kaitinant, ketus gali greičiau plėstis nei emalis, dėl kurio emalis gali suskilinėti.
  2. Ketaus indai išlaiko šilumą daug ilgiau nei kiti, todėl mūvėkite pirštines, norėdami perkelti indus iš vienos vietos į kitą, kad nenudegtumėte odos.
  3. Nestatykite ketaus indų ar dangčių ant karščiui neatsparių paviršių, kol neįsitikinote, jog indas jau pilnai atvėsęs.
  4. Negalima plauti dar karštų indų, prieš tai būtina juos atvėsinti. 
  5. Po plovimo indus kruopšiai nusausinkite, kad nenaudojant nesusidarytų rūdys. Norėdami užtikrinti, kad jis visiškai išdžiūvo, padėkite jį ant įjungtos viryklės 1-2 minutes, kad išgaruotų drėgmė.
  6. Gamindami nenaudokite metalinių įrankių, nes jie gali subraižyti emaliuotą paviršių. Rekomenduojame naudoti silikoninius arba medinius įrankius. Tai netaikoma neemaliuotoms keptuvės, jos yra atsparios įbrėžimams.
  7. Niekada nepjaustykite peiliu emaliuoto indo viduje , kad nepažeistumėte emalio.
  8. Gaminius, kurie tiek išorėje tiek viduje padengti emaliu, galite plauti indaplovėje, tačiau norint užtikrinti ilgaamžiškumą rekomenduojama plauti rankomis su karštu vandeniu.
  9. Niekada nenaudokite metalinių šveitiklių.
  10. Nedėkite puodo ar keptuvės į šaltą vandenį, kol gaminys vis dar karštas , kad nepažeistumėte emalio ar nelimpančios keptuvių dangos.
  11. „Lätt“ ketaus indų negalima dėti į šaldiklį ar mikrobangų krosnelę.
  12. Emaliuotas keptuvėles būtina gerai įkaitinti, prieš dedant kepti maistą, kad maistas nekibtų prie gaminio.
  13. Naudojant ketaus keptuves su medinėmis rankenomis orkaitėje ar kepsninėje , būtina jas nuimti.

 

  1. Emaliuoto ketaus indo kraštas nepadengtas emalio sluoksnio. Tai užtikrina puikų sandarumą tarp puodo ir dangčio . Jei ant indo krašto susidaro rūdžių, tai gali būti lengvai pašalinama švelniai nušveičiant neabrazyvine šveitimo šluoste ir švelniu plovikliu.
  2. Plaunant ketaus keptuves ar kitus gaminius kurie nepadengti emaliu, nenaudokite cheminių ploviklių, nes jie gali įsigerti į ketaus medžiagoje esančias poras ir taip pažeisti gaminį. Jų taip pat negalima plauti indaplovėje.  Jie lengvai plaunami tik šiltu vandeniu
  3.  Jei netyčia ketaus keptuvėje prisvilo maisto likučiai/riebalai, siūloma juos pašalinti taip: Pasigaminti pastą iš kepimo sodos ir acto. Užtepkite tą pastą ant keptuvės ir ant silpnos kaitros pakaitinkite ją  ~15 min . Atvėsus, išplaukite keptuvę ir pridegę riebalai turėtų nusivalyti.
  4. Ketaus keptuvių negalima perkaitinti ypač aukštoje temperatūroje, nes tai gali pažeisti nelimpančią dangą.
Scroll to Top